• Wypowiadamy wojnę zbędnym kilogramom

    Odchudzanie i fit sylwetka to nie tylko moda. To przede wszystkim walka o lepsze i zdrowsze jutro.

    Każdego dnia miliony ludzi na świecie rozpoczyna walkę ze zbędnymi kilogramami. Dlaczego znaczna część ludzi, pomimo najnowszych diet, po jakimś czasie rozkłada ręce, ponieważ niechciane kilogramy zaczynają wracać. Dlaczego diety nie zawsze przynoszą pożądane rezultaty?

    Większość osób borykających się z nadmiernymi kilogramami liczy kalorie, je to, czego nie lubi, cierpi całymi tygodniami, opierając się zachciankom kulinarnym, żeby zgubić kilka kilogramów. Kończy się dieta, zaczyna się normalne jedzenie i kilogramy wracają. W odchudzaniu ważne jest, aby połączyć to, co dobre i zdrowe z tym, co lubimy i co sprawia nam przyjemność. Ważne są odpowiednio zbilansowanie posiłki, które w dodatku są smaczne, pięknie wyglądają i wspaniale pachną.

     

    Kilka faktów

    Najnowsze badania wskazują, że tylko zmiana nawyków żywieniowych na trwałe pozwoli na pozbycie się zbędnych kilogramów i na zachowanie szczupłej sylwetki na stałe. W tym wszystkim ważna jest odpowiednia taktyka. Warto oddać się w ręce specjalisty, aby osiągnąć zamierzone efekty. Pamiętajmy, że najważniejsza jest dieta i nie istnieją żadne cudowne tabletki, które załatwią sprawę.

     

    Jeśli chcesz zdrowo się odżywiać, zadbać o zdrowie, zyskać szczuplejszą sylwetkę, lepsze samopoczucie i wygląd zapraszamy do skorzystania z ofert cateringu dietetycznego lub indywidualnej opieki dietetycznej.

    Kontakt: tel. 792-303-308, www.schudnijzesmakiem.pl

     

    * * *

     

    Dziś polecamy jeden z naszych przepisów fit. Jesień to czas pierwszych chłodnych dni, deszczu itd. Odpowiednia zupa pozwoli się rozgrzać, jak i zadba o utratę zbędnych kilogramów.

     

    Składniki na zupę dla 4 osób: 230 g batatów (1 szt.), 120 g ziemniaków (1 duży ziemniak), 90 g korzenia pietruszki (1 duża szt.), 120 g selera korzeniowego, 100 g marchewki (1 średnia szt.), 120 g pora (mała szt.), 400 g pomidorów w puszce, 40 g oleju kokosowego, 20 g koperku ogrodowego (2 łyżki). Przyprawy: lubczyk, kozieradka, kminek mielony, listek laurowy, chili, sól.

     

    Składniki na pulpety tymiankowe do zupy: 250 g mięsa z piersi indyka bez skóry, 56 g jaja kurzego całego (1 szt.), 8 g skrobi ziemniaczanej (2 płaskie łyżeczki). Przyprawy: ząbek czosnku, sól, pieprz, tymianek (1 łyżeczka).

     

    Przygotowanie pulpetów: Mięso z indyka zmiel w maszynce do mięsa lub delikatnie zmiksuj blenderem. Dodaj do mięsa jajko, przyprawy, skrobię ziemniaczaną, dokładnie wyrób masę. Formuj małe pulpety i gotuj je w zupie.

     

    Przygotowanie zupy: Warzywa obrać, umyć, pokroić w kostkę. W garnku do gotowania zupy rozgrzać olej kokosowy, dodać pora i dusić kilka minut aż się lekko zrumieni. Następnie dodać marchew, korzeń pietruszki, selera i dusić ok. 10 minut, mieszając. Dodać ziemniaka i bataty, uzupełnić i gotować do momentu aż warzywa zmiękną. Następnie dodaj pomidory, doprowadź zupę do wrzenia i wkładaj delikatnie do zupy surowe pulpety z indyka. Gotuj jeszcze zupę razem z pulpetami ok. 10-15 min.

    Zupę podawać z pulpetami posypaną posiekanym koperkiem.

     

    schudnij-zupa-pod-spodem

    Udostępnij